Vakantiewerk Bonaire

Published Feb 04, 22
5 min read

Vakantie Curaçao ☀️ - Travelhunter

Perfect Match Aruba, Bonaire & Curaçao   Tenzing Travel   Journeys that lastCaribische eilanden: 8 tips voor een vakantie op Aruba, Bonaire, Curaçao en andere getaways Columbus Travel


9 zonuren per dag. Het weer in juli: Het weer in juli is vergelijkbaar met juni met temperaturen rond de 30 graden. Af en toe een tropische bui. Het weer in augustus: De wind kan in augustus iets toenemen, maar tropische stormen passeren Curacao zelden. Het weer in september: Dit is de warmste maand op Curacao met temperaturen boven de 30 graden.

Het weer in november: Door het tropische klimaat valt in november met regelmaat een bui, maar het blijft rond de 30 graden. Het weer in december: Met 8 zonuren en 31 graden gemiddeld is Curacao in december een prima bestemming! Vergelijk Curacao ook met andere Caribische bestemmingen, als Aruba, Bonaire & een vakantie op St.

Aruba, Bonaire of Curaçao? Welk eiland is het mooist? Welke heeft het meest te bieden? De ABC-eilanden hebben op dit moment alle drie geel reisadvies en ondanks dat dat weliswaar geen groen licht is, zijn de eilanden wel degelijk toegankelijk. En dat is fijn, want de eilanden hebben ons toerisme hard nodig.

5 Dingen Die U Moet Weten Over Curaçao - Abc Appartementen

De eilanden hebben alle drie een andere geschiedenis en dus een eigen verhaal en dat maakt ze verschillend. Toch zijn ze qua ligging, natuur en landschap nagenoeg gelijk. Welk ABC-eiland is het mooist? Of leukst? Maar welk eiland is dan het mooist? En welke kies je voor je vakantie? Over smaak valt niet te twisten, dus ondanks dat je waarschijnlijk dit artikel leest om antwoord te krijgen op die vragen, kan ik ze niet beantwoorden.

Zodat jij gemakkelijker je keuze tussen de drie kunt maken. Of… ga eilandhoppen en bezoek ze alle drie! Ik woonde ooit vijf jaar op Curaçao. Hoewel ik in die tijd niet bepaald de toeristische hotspots bezocht ken ik het eiland heel goed. Als local. Ik studeerde er, had van maandag tot en met vrijdag colleges die soms wel tot 9 uur ‘s avonds duurden, werkte in het bruisende Hilton en had vaste dagen voor het huishouden en boodschappen.

Vakantie ABC-eilanden (Nederlandse Antillen) - weflycheapABC-eilanden: Aruba, Bonaire of Curaçao? Kim around the World


In die vijf jaar kwam ik ook op Aruba en Bonaire - naar de zon in Januari. En ook al is het een tijdje geleden dat ik er woonde, ik ben de afgelopen jaren veel terug geweest, dus ik ben heus nog up to date. Aruba, Curaçao en Bonaire verschillen en gelijkenissen Wat de keuze tussen de drie lastig maakt, zeker wanneer je er nog niet geweest bent of in ieder geval niet op alle drie, is dat het moeilijk voor te stellen is hoe verschillend ze zijn en waar hem dat dan in zit.

Beste Reistijd Voor Het Caribisch Gebied - Holidayguru.nl

Toch heeft het ene eiland veel meer Amerikaans toerisme dan de andere drie en komen er op het andere eiland juist veel meer Nederlanders. Is het ene eiland zo rustig dat er geen verkeerslichten nodig zijn en sta je op het andere eiland ‘s ochtends gerust een half uur in de file.

En hoewel dit heus klopt, is dit wel een beetje kortzichtig. Want met bijna veertig stranden is Curaçao ook echt geschikt voor een strandvakantie en met een nationaal park dat 20% van heel het eiland beslaat is er op Aruba ook genoeg natuur te ontdekken. En ook al is Bonaire niet bepaald druk en is er lang niet zoveel te doen als op de andere eilanden, misschien is dat juist wel precies wat je wil voor je vakantie.

Daarom leg ik hieronder uit wat ieder eiland afzonderlijk te bieden heeft, zowel qua faciliteiten als sfeer. Daaronder vertel ik over de geschiedenis van de eilanden dat er mede voor gezorgd heeft dat de eilanden vandaag de dag zo verschillend zijn. Want ook al zijn ze qua landschap nagenoeg gelijk, ze hebben alle drie een eigen verhaal.

Hoppen Langs De Abc-eilanden, Aruba Bonaire En Curaçao!

000 inwoners is het dichtbevolkt en ook nog eens een van de drukst bezochte bestemmingen in de hele Caribbean. Aruba heeft zich – anders dan de andere eilanden – sinds de jaren ’80 enorm gefocust op toerisme en op het Amerikaanse in het bijzonder en plukt daar al jaren de vruchten van.

Een iconische hagelwitte vuurtoren bijvoorbeeld. En een ruig nationaal park waar je uitsluitend met een jeep kunt komen. Een natural bridge van rotsen die in 2005 ingestort is en natuurlijk hoofdstad Oranjestad en in het oosten de tweede stad van Aruba, San Nicolas. Het eiland is klein maar fijn en gemakkelijk in een dag of twee te exploren, waardoor je de rest van je tijd lekker kunt chillen aan het strand.000 inwoners. Waar ze (toeristen) op Aruba op sommige plekken met de benen uit hangen, is dat op Bonaire nergens zo. Bonaire is als een dorp. De stranden zijn er heerlijk en het klimaat even fijn, waardoor Bonaire heel geschikt is voor een vakantie van rust. In de hoofdstad Kralendijk kun je heus shoppen en uitgaan, maar dat is niet waarom je naar Bonaire komt.

Dit Zijn De Beste Zonbestemmingen Voor September - Vakantie

ABC-eilanden: Aruba, Bonaire of Curaçao?   Kim around the WorldTjingo Curaçao - Witte zandstranden en het hele jaar zon


Mocht je geen duikbrevet hebben (zoals ik), dan is dat wel echt een beetje jammer, want er zijn weinig plekken waar je mooier kunt duiken dan op Bonaire. Het eiland wordt niet voor niets Divers Paradise genoemd - reizen naar Aruba. Bonaire is heel geschikt voor een relaxte zon, zee, strandvakantie en dat kan het hele jaar door.

Navigation

Home

Latest Posts

Reizen Naar Finland Met Identiteitskaart

Published Mar 09, 22
11 min read

Rondreis Noorwegen Bed And Breakfast

Published Mar 03, 22
10 min read